fbpx

Telefon Telefon : 62 41 50 00
24-timers vakttelefon

post@evetas.no

Forsikring

Du bør forsikre dine kjæledyr.dyrelegeelverumveterinærhedmark

Uten forsikring kan det i enkelte tilfeller bli kostbart å besøke veterinær. Derfor er det betryggende å ha en forsikring som dekker utgifter ved sykdom, ulykke eller død. Har du tegnet forsikring kan du unngå en ubehagelig økonomisk overraskelse. Det viktigste av alt: du har mulighet til å hjelpe kjæledyret ditt uansett hvilken behandling det måtte trenge. Til og med nødvendig behandling og opptrening etter ulykker kan dekkes av forsikringen. Hvor høy forsikringssum du ønsker,velger du selv.

Du bestemmer selv hvilke dekninger (og eventuelle tilleggs­dekninger) du vil inkludere. Hvis du har en spesial­trent hund anbefaler vi deg f.eks å forsikre hundens bruks­egenskaper, som for eksempel avlsevne.

Forsikringsselskaper

Vi har i Norge flere leverandører av dyreforsikring. Noen krever at du har andre forsikringer tilknyttet selskapet, men noen har også spesialisert seg på dyreforsikring. Betingelser varier fra selksap til selskap. Vi anbefaler at du undersøker nøye hvilket selskap som vil passe deg og ditt dyr best. Når du tegner en forsikring, les vilkårene nøye før du undertegner. Det er ofte en hel del tekst, men verdt å sette seg inn i. Forsikringspremier beregnes individuelt. og kan variere mye mellom forsikringsselskapene. Det kan derfor være mye å spare på å sjekke priser hos flere forsikringsselskaper.

Hvorfor forsikre?

Det er mange som mener at det å forsikre kjæledyrene sine er bortkastede penger, men er det egentlig det? De aller fleste forsikrer både hus, hjem og barn, samt seg selv, så hvorfor skulle det ikke være den mest naturlige ting i verden å forsikre familiens kjæledyr? Disse dyrene er ofte også familiens beste venn og et fullverdig medlem av denne, og for mange er de faktisk også en livsledsager som betyr mye.

Kan bli dyrt

Å eie et kjæledyr er som regel ingen utfordring rent økonomisk sett, men det er hvis sykdom og skader skulle inntreffe at man kan merke det på lommeboken. Utgifter i titusen-kronersklassen er ikke uvanlig og har du en dyreforsikring vil du derfor kunne slippe unna med en egenandel, samt spare betydelige beløp.

Alternativet, noe som mange dyreleger opplever, er at eierne av kjæledyrene faktisk må avlive dem ettersom utgiftene til veterinæren blir for store – dette til tross for at skaden/sykdommen lar seg ordne. Dette er en situasjon ingen har lyst til å komme opp i og derfor vil forsikring av dyr være en god investering på alle mulige måter.

Føre var

Når du skal forsikre ditt kjæledyr er det viktig at du gjør det så tidlig som mulig, og i hvert fall før det blir sykt. Unge som gamle dyr kan oppleve både skade og sykdom, og det vil være for sent å kjøpe forsikring hvis dyret allerede har kommet inn for å få en diagnose. Overraskende mange veterinærer opplever også at eierne av kjæledyrene avslutter forsikringen når dyrene blir rundt 6-8 år, og argumentet som da brukes er at forsikringen aldri har vært i bruk og at de heller kan spare pengene. Tenker man seg om er dette noe paradoksalt ettersom det er akkurat med dyr som med mennesker – problemene oppstår gjerne etter hvert som alderen siger på. Det er ikke få ganger at dyr har måttet blitt avlivet på grunn av store utgifter til operative inngrep bare måneder etter at en forsikring har blitt sagt opp.

Det finnes flere aktører på nettet som selger dyreforsikringer, og med et lite søk vil du kunne finne flere gode alternativer. Ta deg gjerne tid til å sammenligne de forskjellige tilbudene og dekningen til forsikringene slik at du ikke betaler for mye.

 

Hvordan få billigere forsikring:

Registrering hos NKK, gå til Norsk Kennel Klubb sine hjemmesider: http://web2.nkk.no/

ID Merking av dyret ditt. Kontakt din lokale veterinær. Bruk kontaktskjema under eller ring

E-Vet AS på TLF : 62 41 50 00

  1. Navn *
    * Vennligst fyll inn ditt navn
  2. Epost *
    * Vennligst oppgi en korrekt epost adresse.
  3. Melding *
    * Vennligst skriv inn en melding.