fbpx

Blogg

I bloggen vår kan du lese om nyheter fra klinikken: Tilbud og kampanjer i klinikken og butikken, aktuell informasjon om kjæledyr, nyansatte, spesielle åpningstider og arrangementer.

hjemløs katt, illustrerer hjemløse katter

Hjemløse katter

Du var kanskje ikke klar over det, men hjemløse katter er et stort problem i Norge. Dyrebeskyttelsen Norge redder rundt 7000 katter hvert år som ikke har en eier. Dette er dyr som i mange tilfeller er underernærte og/eller har behov for hjelp av en dyrlege.
katt som ligger i gresset, en ID-merket katt

ID-merking av katt

Når en katt har ID-merke kan vi enkelt finne informasjon om både dyret og eieren. Vi anbefaler ID-merking av alle katter da dette er et viktig tiltak i situasjoner hvor dyret har rømt hjemmefra eller hvor dyr blir stjålet. Det skjer også at vi får inn katter som er blitt utsatt for en ulykke og det kan vi enkelt komme i kontakt med eieren.
katt

Vektøkning når katten er kastrert

Vektøkning hos kastrerte katter er noe vi opplever ofte. Kastrerte katter vil lettere legge på seg både på grunn av endring i hormonell status og på grunn av nedsatt revir-trang som er en stor del av aktiviteten til fertile hannkatter.
kastrert katt som slapper av, Kastrere katt er noe vi anbefaler

Kastrere katt

Viste du at hannkatter som blir kastrer blir roligere og mer hjemmekjær? Det er faktisk tilfellet, etter en katt blir kastrert vil du også merke at urinmarkering og slåssing blir redusert.
Vaksinering av katt

Vaksinering av katt

Dette er Drage og Fenris. Begge er av rasen Norsk Skogkatt. De to flotte guttene besøkte klinikken vår. Drage skulle ha vaksine og Fenris var med som selskap. Hvis du lurer på noe i forhold til kattens vaksinasjon eller ønsker du å bestille…
katt og hund sammen på gulvet

Tannrens på hund og katt

Veterinærene på E-Vet smådyrklinikk har god erfaring med tannbehandling og vi anbefaler at alle katter og hunder kommer innom til en årlig tannkontroll og gjennomfører en tannrens ved behov.