fbpx
forsikring av hund

Ved skade og sykdom kan veterinærutgiftene ofte bli høye. For mange kan det derfor være betryggende å ha en forsikring som dekker deler av utgiftene ved sykdom, ulykke eller død. En god forsikring vil ofte gjøre at du har mulighet til å hjelpe kjæledyret ditt uansett hvilken behandling det måtte trenge.

Du  må selv sette deg inn i hva slags forsikring du vil ha til din hund eller katt. Hvis du har en spesial­trent hund anbefaler vi deg f.eks å forsikre hundens bruks­egenskaper, noen selskaper har såkalt avlsforsikring og noen har flokkforsikring for deg som har flere dyr. Det er viktig å sette seg inn i hva de ulike typene forsikringer dekker.

Forsikringsselskaper

Vi har i Norge flere leverandører av dyreforsikring. Noen krever at du har andre forsikringer tilknyttet selskapet, men noen har også spesialisert seg på dyreforsikring. Betingelser varier fra selskap til selskap. Vi anbefaler at du undersøker nøye hvilket selskap som vil passe deg og ditt dyr best. Når du tegner en forsikring er det viktig at du leser vilkårene nøye før du undertegner. Noen forsikringer kan ha unntak for enkelte sykdommer på visse raser for eksempel. Forsikringspremier beregnes individuelt og kan variere mye mellom forsikringsselskapene. Det kan derfor være mye å spare på å sjekke priser hos flere forsikringsselskaper.

Noen forsikringer tilbyr det som heter DIREKTEOPPGJØR. Dette vil si at faktura kan sendes direkte fra klinikken til forsikringsselskapet – som i sin tur regner ut egenandelen. Faktura på egenandelen sendes eier og det beløpet som dekkes, sendes direkte til klinikken som har utført tjenesten. Vi tilbyr å utføre direkteoppgjør med noen få forsikringsselskaper (de som har gode rutiner på dette). Hør med oss om ditt forsikringsselskap tilbyr direkteoppgjør og hvordan dette foregår. Vi anbefaler å bruke direkteoppgjør kun i de tilfellene det dreier seg om større beløp (feks i forbindelse med vakt).

Husk at selvom du har forsikret dyret ditt, koster det penger å gå til dyrlegen. Egenandelene varierer fra selskap til selskap og fra avtale til avtale. Du må alltid passe på å ha satt til side penger i tilfelle kjæledyret ditt skulle bli syk eller skadet.

Hvorfor forsikre?

Det offentlige helsevesenet i Norge er i stor grad finansiert av offentlige midler (skattepenger) og utgiftene til å gå til lege/sykehus merkes ikke av den enkelte pasient. Slik er det ikke på veterinærsiden. Veterinærer er private aktører og utgiftene til behandling av dine kjæledyr dekkes fullt og helt av det det koster å gå til veterinæren. I vår tid er det høye forventninger til både utstyr og kompetanse på veterinærsiden for at dyrene skal få den beste behandlingen som overhodet er mulig. Vi ønsker at dyrene skal få like god behandling som mennesker som kommer på sykehus. Dette koster.

De aller fleste forsikrer både hus, hjem bil og barn, samt seg selv, så hvorfor skulle det ikke være den mest naturlige ting i verden å forsikre familiens kjæledyr? Dyrene er våre beste venner og fullverdige familiemedlemmer og for mange er de faktisk også en livsledsager som betyr mye.

Kan bli dyrt uten forsikring

Å eie et kjæledyr skal ikke være noen økonomisk utfordring. I følge Dyrevernloven og kjæledyrforskriften er vi økonomisk ansvarlige for kjæledyrene våre. Hvis sykdom og skader skulle inntreffe kan uforutsette utgifter likevel merkes på lommeboken. Utgifter i titusen-kronersklassen er ikke uvanlig. Har du en dyreforsikring vil dette kunne være en økonomisk trygghet.

Alternativet som dyreleger dessverre opplever er at dyreeier må avlive hunden eller katten sin på grunn av at de ikke har mulighet til å betale utgiftene til veterinærbehandlingen. Dette er en situasjon ingen har lyst til å komme opp i.

Føre var

Når du skal forsikre ditt kjæledyr er det viktig at du gjør det så tidlig som mulig og i hvert fall før det blir sykt. Unge som gamle dyr kan oppleve både skade og sykdom, og det vil være for sent å kjøpe forsikring hvis dyret allerede har kommet inn for å få en diagnose. Svært mange uhell skjer med valper når de kommer til sine nye eiere. Da er det fint om valpen allerede er forsikret gjennom oppdretterens avtale. Overraskende mange veterinærer opplever også at eierne av kjæledyrene avslutter forsikringen når dyrene blir rundt 6-8 år, og argumentet som da brukes er at forsikringen aldri har vært i bruk og at de heller kan spare pengene. Tenker man seg om er dette noe paradoksalt ettersom det er akkurat med dyr som med mennesker – mange sykdomsproblemer er mer vanlige etterhvert som en blir eldre.

Det finnes flere aktører på nettet som selger dyreforsikringer og med et lite søk vil du kunne finne flere gode alternativer. Ta deg gjerne tid til å sammenligne de forskjellige tilbudene og dekningen til forsikringene slik at du ikke betaler for mye.

E-Vet AS på TLF : 62 41 50 00