fbpx
Øyelysing av hund

En autorisert øyelyser har muligheten til å undersøke om dyret ditt har arvelige øyesykdommer. Ved å dokumentere og kartlegge arvelige lidelser i øynene hos avlshunder kan vi begrense forekomsten av sykdom hos nye generasjoner. Selv om dyret fremstår som frisk, kan vi ved øyelysingen oppdage og eventuelt påstarte behandling av øyesykdommer som i fremtiden kan skape problemer for dyret.

Hvordan foregår øyelysing?

Øynene blir undersøk både før og etter at pupillene er dilatert (utvidet) med et spesielt medikament. Selve øyet undersøkes ved gjennomlysing av linsen og vurdering av netthinnen og øyets bakgrunn. Eventuelle øyelokkfeil, feilstilte øyehår, manglende tårepunkt og andre feil i øyets omgivelser er da mulig å oppdage.

Vi har en veterinær under utdanning som øyelyser og i den sammenhengen foretas det øyelysinger ved klinikken 3-4 ganger i året sammen med en autorisert øyelyser.

Når bør hunden øyelyses?

Alle hunder uansett rase bør øyelyses når de er 1 år, 3 år og 7 år. Dette fordi sykdommer  kan oppstå på ulike stadium i hundens liv. Har du en avlshund må denne øyelyses i løpet av det siste året før den skal pares. Enkelte raser skal også øyelyses som valper.

Ta kontakt med klinikken om det er noe du lurer på i forbindelse med om din hund bør øyelyses.

Følg oss på Facebook | Meld deg på vårt nyhetsbrev.