fbpx
hund, friske tenner, tannbehandling

Som hundeeier er det viktig at du passer på hundens tannhelse. Tannproblemer hos hund er veldig vanlig og kan være svært smertefullt for din firbeinte venn. I ytterste konsekvens kan det resultere i tap av tenner.

Å forebygge alvorlige tannproblemer og opprettholde en sunn tannhelse er veldig viktig. Om du pusser hundens tenner hver dag vil dette kunne forebygge sykdommer slik som periodontitt. «Periodontitt» betyr betennelse i vevet rundt tennene. Dette er en irreversibel tilstand som kan bli så omfattende at hunden til slutt mister tenner. Tannkjøttkirurgi kan bli nødvendig for å forbedre tilstanden. Om du trenger veiledning eller har noen spørsmål rundt tannpuss kan du ta kontakt med oss.

Du får kjøpt egen tannbørste og tannpasta til hunder. I tillegg finnes det egnet fôr, tyggebein og tyggeflak som hjelper mot tannstein ved å forebygge dannelsen av plakk. Tannstein er et resultat av plakk. Plakk oppstår når fôr og bakterier samles mellom tenner og under tannkjøttet og ikke blir fjernet. På sikt vil dette føre til betennelse i tannkjøttet.

Symptomer på tannproblemer

  • dårlig ånde
  • blødninger fra tannkjøtt
  • rødt irritert tannkjøtt
  • pussdannelse
  • løse tenner
  • tenner som mangler
  • hunden tygger bare på den ene siden
  • endret matlyst eller unormal oppførsel

Årlig tannsjekk er viktig

Vi anbefaler alle hundeeiere å la hunden få en årlig tannsjekk hos veterinæren. Avdekkes tannproblemer på et tidlig stadium er prognosen bedre og det vil kunne spare hunden for lidelse.

Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål rundt hundens tannhelse? Ta kontakt og vi vil hjelpe deg.

Følg oss gjerne på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyttig informasjon og unike tilbud.